Yiyecek Endüstrisi
Gıda işleme sanitizasyonu, halkı ciddi hastalıklara yol açabilecek mikroplardan, patojenlerden ve tehlikeli bakterilerden korumaya yönelik temel bir unsurdur. Gıda endüstrisi, her tür bakteriyi ve virüsü temizlemek için güçlü temizlik ve sanitizasyon hatları ve programları kullanmaktadır.
Geleneksel sanitizasyon iki aşamalı bir prosestir: öncelikle, su ve deterjanlarla başlangıç temizliği; ikincisi, klor, iyot, kuaterner amonyum tuzları, asit ve formaldehit bazlı maddeler gibi sert kimyasalların yardımıyla dezenfeksiyondur. Patojenlerin yüzeylerden ve ekipmandan giderilmesi için etkili bir temizlik ve sanitizasyon programının benimsenmesi hayati önem arz etmektedir.
Kuru buhar, sistem ve hat arıza süresini azalttığından ve kimyasal maliyetlerden tasarruf sağladığından Menikini endüstriyel buhar makineleriyle bu tipte işleme daha hızlı ve daha kolaydır. Menikini makineleri ayrıca ısıtma şokundan dolayı mikroorganizmaların tamamen sanitizasyonunu ve öldürülmesini garanti eder. Menikini ürünleri, şekerleme endüstrisi, gıda maddelerinin depolanması ve ambalajlanması, fırınlar, makarna fabrikaları ve marketler, mandıralar, manavlar, kasaplar, et işleme tesisleri, balık pazarları, çikolata fabrikaları, dondurmacılar gibi sektörlerde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Uygulama örnekleri olarak yandaki uygulamalar gösterilebilir.
Yiyecek Endüstrisi